Kendiniz İçin En Doğru Masaj Yöntemini Biliyor musunuz?

Masajı hepimiz bilir ve denemek isteriz. Faydaları bir çok başlık altında anlatılıyor olsa da kendimiz için en doğru masaj türünü bilmemiz önem arz eder.
Genel vücut masajı ile rahatlamanız muhtemeldir ancak uzman eller eşliğinde alacağınız masaj seansını ihtiyaçlarınız doğrultusunda talep etmeniz faydanıza olacaktır.  Örneğin sürekli ofis ortamında çalışıyor ve yoğun olarak sırt bölgenizi gergin hissediyorsanız lokal olarak bu bölgeye yönelik bir uygulama talep edebilirsiniz yada aşırı spor yapmış ve çok yorulmuşsanız spor masajını deneyebilirsiniz.
Sizler için masaj türlerini farklı başlıklar altında paylaştım. İsterseniz seçim yapmadan önce hepsini bir okuyun ve kendiniz için uygun olanı tespit edin.

DOLAŞIM MASAJISürekli ayakta yada oturarak durduğumuz için yer çekiminin de etkisiyle  vücudumuzdaki kan akışı genelde belli uzuvlarımızda yoğunlaşır. Dolaşım masajı ile deri altındaki kan dolaşımı artırılarak, dokuların canlanması sağlanır ve lenf kanallarımız harekete geçirilir.
BAŞ-OMUZ MASAJIÖzellikle baş ve boyun bölgelerini gergin hisseden kişilere önerilir. Stresli, gergin bir yaşam tarzına bir de hareketsizlik eklendiğinde baş ve boyun bölgelerinde tutulmalar ve eklem sıvılarında azalmalar baş gösterir. Bu masaj ile sıkıntıların giderilmesi noktasında destekleyecidir.
SIRT MASAJI 
Kamburlaşma, yanlış oturma pozisyonları, uzun süre ayakta durma, kasların gerilmesine ve düğümlenmesine neden olur. Bu masaj türü, kasları gevşeterek acı ve ağrıları hafifletir.
İSVEÇ MASAJI 
Güne zinde ve enerjik başlamak, yorgunluğunuzdan kurtulmak için “İsveç Masajı”nı tercih edebilirsiniz aynı zamanda gevşetici ve rahatlatıcı bir etkisi vardır.
SPOR MASAJI
Özellikle aktif spor yapan ve performansa dayalı aktivitelerle kaslarını zorlayan kişiler için uygundur çünkü yoğun egzersiz ile kaslar ve lifler zorlanır, kramp şeklinde tepki vererek gerilir.
“Spor Masajı” ile kaslarda biriken laktik asit daha hızlı atılır ve dinlenme süreci hızlandırılır ayrıca kasların gevşemesini ve olası sakatlık risklerinin de düşürülmesini sağlar.
ANTİ SELÜLİT MASAJIÖzellikle bayanların belalısı olan selülit ile mücadelede etkin bir masaj türüdür. Selülite yol açan ödem ve toksinlerin atılmasında, şekil bozukluklarının giderilmesinde ve dolaşımın düzenlenmesinde etkilidir.
TAI MASAJI 
Temel yapısını Hint ve Çin tıbbından alan bu masajda; vücut bazı özel hareketlerle esnetilir. Masör belli noktalara baş parmaklarıyla, elleriyle ve ayaklarıyla basınç uygulayarak vücudun enerji akımını canlandırır. Thai masajı ile vücuttaki stres azalır.

DERİN DOKU MASAJI
Eğer kişilik olarak gerginseniz, stresli bir yaşantınız varsa bir de hareketsiz yaşıyorsanız bu kategorideki masaja yakınsınız demektir çünkü vücudumuzdaki gerginlik kaslara ve derin dokulara yerleşerek ağrıya sebebiyet verir.
Derin doku masajı kan dolaşımını artırarak derinde bulunan kasların toksinlerden arınmasını sağlar. Zamanla oluşmuş gerginlik ve düğümlenmeler için etkilidir.
AROMA TERAPİ MASAJI 
Bitki özlerinden elde edilmiş karışımlardan hazırlanan masaj yağlarıyla uygulanan bir yöntem. Bu masajda dikkat edilmesi gereken nokta; temponun düşük ve hareketlerin şiddetinin hafif olması… Bu masaj türünde; fiziksel temasın dışında, yağların kimyasal özellikleri de vücuda yarar sağlar.
AYAK MASAJI (REFLEKSOLOJİ)Refleksoloji; ayak tabanında, bedenin tüm organlarına karşılık gelen bazı noktaların olduğu prensibine dayanır. Masörler; özel birtakım tekniklerle, ayaklardaki bu bölgelere basınç uygular. Bu basınç; vücuttaki enerjiyi ve kanın akışını tetikler.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.