Görmeniz Gereken 39 Muhteşem Doğa Manzarası....

1.Bagan-Myanmar
Myanmar’da, Mandalay Bölgesi’nde bulunan Bagan antik bir kenttir. 9. yy’dan 13. yy’a kadar, kent; bölgeyi birleştiren ilk krallık olan ve günümüzdeki Myanmar’ın oluşumuna kaynaklık eden Pagan Krallığı’nın başkentiydi. Krallığın zirvesine ulaştığı 11 ve 13. yüzyıllar arasında yalnızca Pagan ovalarında inşa edilen 10.000’den fazla Budist tapınağı, pagoda ve manastırdan arta kalan 2.200’den fazla tapınak ve pagoda günümüzde halen ayakta durmaktadır.

2.Gansu – Zhangye Danxia’da Yer Şekli – China
Zhangye Danxia Çin’in Kuzey batı kesiminde yer alan Gansu eyaletinde yer almaktadır. 510 kilometre karelik bir alana yayılan bu doğal park Çin’in ve dünyanın en güzel yer şekillerinden biri olarak kabul edilmektedir.
3.Li Nehri – Çin
Li Nehri 83 Km’lik uzunluğu ve doğal güzellikleri, küçük balıkçı köyleriyle Çin’in en güzel nehridir.

4.Meteora – Yunanistan
Meteora, ‘ gökyüzünün ortasında’, ‘ gökyüzünde asılı’, ‘ gökteki cennette’ tabirleriyle anılan Yunanistan’ın en büyük ve kompleks Ortodoks manastırlarından biridir. Meteora Unesco’nun da koruma altına aldığı yerlerden birisidir.

5. Dünyanın en büyük aynası Salar de Uyuni Gölü – Bolivya
Salar de Uyuni, Dünya’nın en büyük tuz göllerinden biridir. Bolivya ‘nın güneybatısında bulunan ve Titikaka Gölü ile beraber Altiplano Platosu’nun tabiat açısından doruk noktası olarak kabul edilir ve dünyanın en büyük aynalarından biridir.

6. Tianzi Dağları – Çin
Her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünen Tianzi Dağı’nın en yüksek noktası 1262 metre yüksekliğindedir. Üzeri yer yer ormanla kaplı bu ince ve yüksek kayalıklar özellikle adrenalin severlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden birisi olarak geçiyor.

7. Santorini Adası – Yunanistan
Olağanüstü günbatımı manzarası ile görenleri büyüleyen bir manzaraya sahip. Santorini Adası, Yunanlıların deyişiyle Fira (Thira) ve Ia (Oia) olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Adını 13. Yüzyılda Aziz İrene’ye atfen almış olan Santorini, siyah renkli, volkanik kumlardan oluşan kıyıları kadar, beyaz renkli evleriyle de ilginç bir ada. Mitolojik hikayelerle örgülü ada tarihinde, Atlantislilere ev sahipliği yaptığı bile iddia ediliyor. Binlerce yıl önce volkanik patlamalar sonucu oluşmuş bu krater ada, şekil olarak hilale benziyor.

8.Angkor Wat – Kamboçya
Angkor Vat, Kamboçya’nın Siem Reap kentinde yer alan, Kral II. Suryavarman adına yapılmış bir tapınaktır. Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tapınak 12. yüzyılda inşa edilmiş olmasına karşın günümüze dek oldukça iyi bir korunma altında ulaşabilmiştir. Bölgedeki tek dinsel yapı olarak günümüze kalmayı başaran Angkor Wat mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir.

9.Yosemite Vadisi – ABD
Yosemite Vadisi, Sierra Nevada dağının batı yamacında , San Francisco’ya 240 km uzaklıkta yer alır.1984’ten beri UNESCO Dünya Mirasları’na dahil olan park, granit kayalıklar, şelaleler, berrak akarsular ve dev Sekoya ağaçlarına sahiptir. Parkın yaklaşık %95’inde vahşi yaşam vardır. Tam bir doğa harikası olan vadi özellikle doğasporu sevenler açısından kaçırılmayacak bir yerdir. Her yıl 3.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilir.

10.Hitachi Sahil Parkı – Japonya
190 hektarlık alana sahip Hitachi Sahil Parkı yılın farklı zamanlarında rengarenk çiçeklerle kapladır. Özellikle  bebek mavisi ve kırmızı açan çiçekleri ile milyonlarca ziyaretçisine görsel şölen yaşatmaktadır.

11.Bambu Ormanları – Japonya
16 kilometre karelik bir alanı kaplayan bambu ormanında bambuların diplerinde bulunan çalıların arasından uzanan toprak yolda her zaman yürüyüş yapan insanları görmek mümkündür.
Güneşli bir günde bu yolda yürüdüğünde bambuların arasından sızan güneş ışıkları ve rüzgarın sesi yürüyenleri büyülü bir atmosfere taşımaktadır. Rüzgarın Sagan ormanında çıkardığı sesler Japonya’yı tanımlayan en karakteristik yüz ses içerisine alınmıştır.
11. Bamboo Forest, Japan
12. Petra – Ürdün
Petra Ürdün’ün Lut Gölü ileAkabe Körfezi arasındaki toprakları üzerinde yer alan antik kenttir. UNESCO tarafından Dünya Kültürel Mirası listesine dahil edilmiştir. Peru’da yer alan Machu Picchu ile kardeş şehirdir.
7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası’ndan biri olarak seçilmiştir.
12. Petra, Jordan
13. Machu Picchu – Peru
Machu Pikchu), bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir İnka antik şehridir. 7 Temmuz 2007 tarihinde Dünyanın Yeni Yedi Harikası’ndan biri olarak seçilmiştir. Kuruluş amacı ve anlamı bugüne kadar gelmiş olan tartışma konusudur. Günümüze gelmeyi başarmış bilimsel kanıt içerikli çok fazla ipucu bulunmamasından sadece tahminler yapılabilmektedir. Bu yüzden o zamanlardaki adı bilinemeyen şehir, ismini bugün yakınlarda olan bir dağ zirvesinden almıştır.
13. Machu Picchu, Peru
14.Algarve’de Bir Mağara – Portekiz
Algarve bölgesi, Portekiz’in Avrupa kıtasında bulunan 5 istatistiki bölgesinden biridir. Adı “Batı Endülüs” anlamına gelen Arapça “el Garb el Endülüs”ten gelmektedir. Tam bir doğa harikası olan Algarve’de birbirinden güzel mağaralar bulunmaktadır.
14. Cave in Algarve, Portugal
15.Halong Körfezi – Vietnam
1600 tane adacığın bir arada bulunduğu bu körfez Vietnamlilar tarafından bir ejderhanin o bölgeye indigine ve kuyruğuyla adeta keserek oluştuğuna inanılmaktadır. Eski zamanlarda da korsanlar tarafından saklanma amaçli kullanmıştır. 
15. Halong Bay, Vietnam
16.Pamukkale – Türkiye
Pamukkale, güneybatı Türkiye’deki Denizli ilinde doğal bir mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. UNESCO tarafından belirlenen Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Travetenler görsel zenginliğin yanı sıra kalp rahatsızlıkları romatizma göz ve deri rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
16. Pamukkale, Turkey-2
16. Pamukkale, Turkey
17.Mu Cang Chai’de Pirinç Terasları – Vietnam
Vietnam’ın kuzeydoğusunda yer alan Mu Cang Chai pirinç tartalarıyla kaplı muhteşem görselliği ile dünyanın en büyüleyici görsellerinden birini ziyaretçilerine yaşatmaktadır.
17. Rice Terrace Fields in Mu Cang Chai, Vietnam-2
17. Rice Terrace Fields in Mu Cang Chai, Vietnam
18. Monument Vadisi – ABD
ABD’nin bir eyâleti olan Utah’ın güneydeki Arizona sınırında kalan bir vadidir. Navaholara ayrılmış arazi içinde yer alır. Özellikle güneşin batışu izlendiğinde insani uzak diyarlara götürür.
18. M0nument Valley, USA
19. Naica Madeni – Meksika
Kuzey Meksika’da bulunan ve içinde devasa kristal şekillerin yer aldığı bu mağara 2000 yılında keşfedilmiş. O yıldan bu zamana kadar yapılan araştırmalarda kristallerden bazılarının yarım milyon yaşında olduğu da tespit edilmiş durumda. Ayrıca mağaranın başka ilginç özelliklerinden bazılarıda içeride sıcaklığın çok yüksek olması ve nem oranının % 90’lara kadar ulaşmasıdır.
19. Naica Mine, Mexico-2
19. Naica Mine, Mexico
20. Hang Son Doong – Vietnam
ietnam’da bir mağaradır, Vietnam’ın Dong Hoi’nin 50 km, Dong Hoi Havalimanı’nın 44 km kuzeyinde ve başkenti Hanoi’nin 450 km güneyinde bulunan Quang Binh’de yer alan milli park.
Büyüklüğü ve yüksekliği lazer ölçme cihazlarıyla yapılan Vietnam’ın balta girmemiş ormanlarında bulunan Hang Son Doong isimli bu mağara, ilk defa 1991 yılında Vietnamlı bir yerli olan Ho Khanh tarafından keşfedilmiş.
Dünyanın en büyük mağarası kabul edilen Hang Son Doong gürültü ve rüzgar uğultusu yüzünden birçok kişinin girmeye cesaret edemediği bir yerdir.
20. Hang Son Doong, Vietnam
21.Venedik – İtalya
Kuzeydoğu İtalya’da birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kuruludur. Şehir, kıyı şeridi boyunca uzanan Venetian Lagoon bataklığında, Po ve Piave nehirlerinin deltaları arasına kuruludur. Venedik doğal güzelliği, mimarisi ve sanat eserleri ile ün yapmıştır. Bu şehir bütünüyle, deniz kulağı da dahil, Dünya Mirasları listesindedir. Venedik Cumhuriyeti Ortaçağlar ve Rönesans dönemi boyunca denizlerdeki en önemli kuvvet olduğu kadar 13. yüzyıldan 17. yüzyılın sonlarına kadar sanatın ve ticaretin merkeziydi. Tarihi boyunca, özellikle Rönesans Döneminde, birçok sanatsal hareket olmuştur. Venedik tarihi boyunca senfonik müzik ve operanın gelişiminde önemli rol oynayan, aynı zamanda Antonio Vivaldi’nin doğduğu şehirdir.
21. Venice, Italy-2
21. Venice, Italy-3
21. Venice, Italy
22.Plitvice Gölleri – Hırvatistan
Hırvatistan’da Bosna-Hersek sınırına oldukça yakın bir bölgede yer alan, aynı zamanda UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine aldığı göller topluluğudur. Avrupa’nın en güzel doğal harikalarından biridir.
22. Plitvice Lakes, Croatia-2
22. Plitvice Lakes, Croatia
23.Lençóis Maranhenses Çölü – Brazilya
Brezilya’da bulunan parlak beyaz kum dalgalarından oluşan bu çölün adı Lençois Maranhenses. Maranhao’nun çarşafları anlamına geliyor. Brezilya’nın tropik kuzeydoğu sahilinde hilal şeklinde kum tepelerinin yer aldığı eyaletin adı. Kurak mevsim boyunca, özellikle de ekim ve kasımda durmaksızın esen rüzgarlar kum taneciklerini sahilden 50 kilometre kadar içerilere taşıyor. 39 metre yüksekliğe ulaşan ve göz alabildiğince uzanan hilal şeklinde tepeler işte böyle şekilleniyor. Bazı yerlerde bu tepeler yılda 20 metre kadar ilerliyor.Lagünler, ocaktan hazirana kadar süren yağmurların kum tepeleri arasındaki vadileri doldurmasıyla her yıl yeniden oluşuyor.  Bu geçici su birikintilerinin bazıları 90 metre uzunlukta ve üç metreye ulaşan derinlikte.Yağmur mevsimi sona erdiğindeyse lagünler ekvator sıcağında buharlaşmaya başlıyor.
23. Lençóis Maranhenses, Brazil-2
23. Lençóis Maranhenses, Brazil
24.Navagio Körfezi – Yunanistan
Yunanistan’ın batısında yer alan İyonya Denizi’ndeki Zakynthos adasının kuzeybatısında yer alan kayalık bir koy. Buranın sahilinde batık bir gemi de yer almaktadır. Buraya ulaşmak için deniz yolu dışında bir seçenek bulunmamaktadır. Koyun en dikkat çeken özelliği incecik altın sarısı kumu ve gökyüzü mavisi suyun rengidir.
24. Navagio Bay, Greece
25. Provence – Fransa
Provence, Fransa’nın en güneyinde, Akdeniz’in kıyısında yer alıyor. Bölgedeki çoğu yerleşim yeri doğasını, tarihini, mimarisini, kültürünü korumayı başarmış. Lavanta tarlaları eşşiz bir manzarayı size sunuyor. Doğallağını koruyan Fransa’nın bu bölgesinde bulunan küçük köylerde huzura ve lavantaya doyacaksınız.
25. Provence, France-2
25. Provence, France
26.Viktorya Şelaleri – Zambiya / Zimbabve
ünyanın en görkemli şelalelerindendir. Zambezi Nehrinin üzerinde, Zambiya ve Zimbabve sınırları arasında, bulunur. Şelaleler yaklaşık olarak 1,7 km genişliğinde ve 128 m yüksekliğindedirler. Burası Güney Afrika’nın en önemli turist çeken noktalarından biridir. Aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Alanıdır.Dünyanın yedi harikasından biridir.
26. Victoria Falls, Zambia:Zimbabwe-2
26. Victoria Falls, Zambia:Zimbabwe
27. Bora Bora – Fransız Polinezyası
Bora Bora, Güney Pasifik’teki bir Fransız Denizaşırı toprağı olan Fransız Polinezyası’nda bulunan ada. Turkuvaz renkli lagünler, yumuşak beyaz kumlar ve koyu turuncu gün batımları adada çok romantik bir manzara oluşturur. Mercan Bahçeleri veya Tupitipiti Noktası etrafında gezinirken tropikal balıklarla kaynaşabilirsiniz.
27. Bora Bora, French Polynesia-2
27. Bora Bora, French Polynesia
28.Moraine Gölü – Kanada
28. Moraine Lake, Canada
29.Lale Bahçeleri – Hollanda
29. Tulip Fields in Netherlands-2
29. Tulip Fields in Netherlands
30.Geiranger Fiyordu – Norveç
30. Geiranger Fjord, Norway
31.Roraima Dağı – Venezuella / Brezilya / Guyana
31. Mount Roraima, Venezuela:Brazil:Guyana-2
31. Mount Roraima, Venezuela:Brazil:Guyana
32. Vatnajokull Glacier Mağarası – İzlanda
32. Vatnajokull Glacier Cave, Iceland
33.Batu Mağaraları – Malezya
33. Batu Caves, Malaysia
34.Gasadalur – Faroe Adaları
34. Gásadalur, Faroe Islands
35.Antelope Kanyonu – ABD
35. Antelope Canyon, USA
36.Iguazu Şelalesi – Arjentin / Brezilya
36. Iguazu Falls, Argentina:Brazil-2
36. Iguazu Falls, Argentina:Brazil
37.Giza Piramitleri – Mısır
37. Giza Pyramids, Egypt-2
37. Giza Pyramids, Egypt
38.McWay Şelaleri – ABD
38. McWay Falls, USA
39.Kapadokya – Türkiye
39. Cappadocia, Turkey-2

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.