Yurt Dışı Eğitimin Önemi


Eğitim, bireylerin doğumundan itibaren başlayıp bireyin toplumsal standartlarını, kültürel faaliyetlerini, sosyal ilişkilerini ve yeteneklerini şekillendiren; sürekli gelişim ve değişimin içinde olan sosyal bir süreçtir.

İyi bir eğitim bireye dış dünyada ki olayları anlamlandırma, algılarını genişletme olanağı sağlarken, bireyin yaşam standardının yükselmesine ve sürekli olarak kendini yenilemesine olanak sağlar. Peki yurtdışında eğitim almanın kişiye ne gibi kazanımları olabilir?
Yurtdışı eğitimi bazı kişilerce az gelişmiş ülkelerdeki olanaksızlıklardan ötürü kişilerin daha gelişmiş ülkelere gitmesi gibi algılansa da aslında daha farklı algılar yaratmayı temel alan, beşeri ilişkilerin gelişip şekillenmesinde büyük rol oynayan ve farklı ülkelerin dilini, dinini, kültünü ve sosyal yaşantısını öğrenmek için kişilere sunulan büyük bir fırsattır. Kişi, kendi belirlediği bir ülkede, o ülkede sahip olduğu koşullar dahilinde dil öğrenirken, o ülkenin insanlarıyla sosyal ilişkiler kurabilir, unutulmayacak dostluklar kazanabilir ve kişisel olarak da kendisine yeni kazanımlar sağlayabilir.

Yurtdışı eğitiminin sağladığı avantajlardan bahsederken değinmemiz gereken önemli noktalardan biri de kişinin yaşam kalitesini yükseltme olanağı sağlamasının yanı sıra kişiye özgüven kazandırmasıdır. Ailesinden, yetiştiği çevreden ve ülkesinden uzakta kalan ve aşina olmadığı bir ülkede hayatını idame ettirmeye çalışan bir birey tek başına ayakta durmayı öğrenecek ve eğitim sonrasında başladığı iş hayatında ise daha kendinden emin olacağı için zorluk çekmeyecektir. Tercih ettiği okulun sosyal aktivitelerine katılarak, farklı ülkelerden aynı amaçla gelen kişilerle arkadaşlık kurularak tamamlanan eğitim süreci kişinin sosyal iletişim alanında gelimesini ve kendine güvenmesini sağlar. Bunun dışında farklı bir kültürde yetişmiş ve deneyimli olan uzman kişilerden eğitim almak, kişiye profesyonel anlamda da yeni ufuklar açar.

Farklı dünyaların kapılarını aralamanın en keyifli ve avantajlı yolu olan yurtdışı eğitim programları, her ne kadar ‘rüya’ ya da ‘hayal’ olarak düşünülse de hem maddi hem de manevi olarak zor işleyen bir süreç değildir. Bu süreç sona erdiğinde sağlanan kişisel edinimler, toplumsal statü ve kültürel kazanımlar düşünüldüğünde bireyin kendi geleceğine yapacağı en iyi yatırım yurtdışı eğitimidir. Bu süreç sayesinde yaşanan unutulmaz anılar, farklı ülkelerin insanlarıyla sürdürülen dostluklar ve kişinin yabancısı olduğu ülkelerin güzellikleri, hayatında tekrarlanmayacak ve unutulmacak bir deneyim yaşamasının kapılarını aralar.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.