Sindire Sindire Sindirim Yapılmalı...


Sindirim sisteminden memnun değilseniz sorun yeme alışkanlıklarınız olabilir.

Doğal yöntemlerle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. İhmal etmeyin, çünkü sindirim sisteminiz düzgün çalışmadığında bundan tüm vücut etkilenir.

Hürriyet Pazar'dan Mehmet Öz'ün yazısı şöyle:

Yavaş yiyin: Acıktığınız zaman önünüzdekileri bir lokmada mideye indirmeye kalkışıyor olabilirsiniz. Ancak yemeğinizi yeteri kadar çiğnemediğinizde bu sindiriminizi yavaşlatır. Midedeki enzimler büyük lokmaları o kadar hızlı parçalayamaz. Lokmanızı 25-50 defa çiğnemelisiniz.

Lif alımınızı azaltın: Lif sağlığınız için çok faydalı olsa da sağlıklı şeylerin de fazlasının zararlı olabileceğini unutmayın. Lif, kompleks karbonhidrattır ve parçalanması zordur. Bu yüzden günde 25 gram limitli olacak şekilde tüketmelisiniz. Aklınızda bulunsun; tam buğday ekmeği, makarnası, gevrekler, havuç, pancar, brokoli, ahududu, elma, portakal ve muz, bol lif içerir.

Daha fazla fermente besin tüketin: Yoğurt, turşu gibi fermente gıdalar besinleri daha etkili sindirmenize yardımcı olacak iyi bakteriler içerir.

İşlenmiş gıdaları bırakın: İşlenmiş gıdalar sindirim kanalınızdaki zararlı bakterilerin çoğalmasına neden olarak sindirimin zorlaşmasına yol açabilir. Yemeyi düşündüğünüz gıdanın içerdiği maddeler fazlaysa bu, çok fazla işlenmiş olabileceği anlamına gelir.

Sindirim enzimi alın: Sindirim enzimleri midenizdeki besinlerin bütünüyle parçalanmasına yardımcı olarak vücudunuza enerji vermesi için besinlerin emilimini sağlar. Öğünlerden önce iyi bir enzim takviyesi almak sindirim sağlığınızı desteklemeye yardımcı olabilir.

Asitli içecek tüketiminizi azaltın: Kola, soda gibi asitli içecekler midenize ekstradan hava girmesine neden olarak şişkinliğe yol açabilir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.